Urząd Miasta i Gminy Kolonowskie

Biuletyn Informacji Publicznej

RODO - Klauzula informacyjna o przetwarzaniu danych osobowych

Szanowny użytkowniku.

W związku z wejściem w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/W zapoznaj się z klauzulą informacyjną.

 

 

KLAUZULA INFORMACYJNA O PRZETWARZANIU DANYCH OSOBOWYCH

 

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urzęd. Unii Europ. z dnia 04.05.2016 r. L 119/1), dalej jako „RODO”, informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Burmistrz Kolonowskiego  z siedzibą w Kolonowskiem ul. Ks. Czerwionki 39 zwany dalej ADO.
  2. Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji obowiązków umożliwiających wykonywanie pracy ADO.
  3. Ma Pan/Pani prawo w dowolnym momencie cofnąć dobrowolnie wyrażone zgody.
  4. Cofnięcie zgody nie będzie oznaczało przerwania przetwarzania Pani/Pana danych osobowych w procesach zainicjowanych przed jej wycofaniem.
  5. W celu realizacji zadań statutowych, ADO wykonuje je na podstawie obowiązujących przepisów prawa i przetwarza w granicach prawa.
  6. ADO nie może usunąć danych osobowych, które wymagane są do realizacji nałożonych na niego obowiązków.
  7. Dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z wykonywanymi zadaniami ADO.
  8. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej. Dane osobowe mogą być przekazywane do państw trzecich i organizacji międzynarodowych, które zapewniają odpowiedni stopień ochrony danych osobowych.
  9. Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania.
  10. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania.
  11. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa, tel. 22 531 03 00.
  12. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
Metryczka
  • wytworzono:
    29-06-2018
    przez: Krzysztof Laski
  • opublikowano:
    29-06-2018 12:59
    przez: Krzysztof Laski
  • zmodyfikowano:
    29-06-2018 13:09
    przez: Krzysztof Laski
  • podmiot udostępniający:
    Urząd Miasta i Gminy Kolonowskie
    odwiedzin: 2779
Dane jednostki:

Urząd Miasta i Gminy Kolonowskie
47-110 Kolonowskie
ul. Ks. Czerwionki 39
NIP: 756-18-81-013 REGON: 531413254
Numer konta: 85 8909 1016 2001 0005 9864 0002

Dane kontaktowe:

tel.: 77 46 11 140
fax: 77 4611 140 w. 31
e-mail: umig@kolonowskie.pl
strona www:

Nasza strona używa plików cookies. Przeczytaj politykę prywatności
×